Üniversiteli Gençlere Girişimcilik Konferansı

Ülkemize katma değerli mamuller kazandırmak, bilgi üretmek ve bunu paylaşmak noktasında kararlılık gösteren firmamız Dört Murat Tekstil, kıl tela sektörüne getirdiği yeniliklerle bu alanda sektörün yurt dışı ile rekabetinde elini güçlendirmiş ve her geçen gün bunu bir ileri noktaya taşımayı kendine misyon edinmiştir. Değişen ve gelişen teknolojiyi takip ederek makine parkını çağın gereklerine uygun tutan Dört Murat Tekstil Kıl Tela Üretim Tesisleri, sektördeki üretim eksikliklerinden dolayı yönünü üretime çevirerek adım adım problemlere çözümler sunmaya devam etmektedir. Son yıllarda ise bu çalışmalarını, Türkiye'deki saygın bilim kuruluşlarına sunduğu projeleri hayata geçirerek ispatlamaktadır. Firmamız hayata geçirdiği projeleriyle sektördeki tartışılmaz öncü ve yenilikçi konumunu pekiştirmektedir.


Bu bağlamda 2007-2010 yıllarında Tübitak tarafından desteklenen firmamız, 2011-2013 yıllarında da KOSGEB tarafından desteklenen projeleriyle kendini ispatlamıştır. 2013-2015 yılları arasında da KOSGEB tarafından desteklenen Dört Murat Tekstil, bu son projesiyle uzman personelleri ile kıl telaya özel geliştirdiği apre-terbiye sisteminin tamamlanmasıyla sektöre yeni bir soluk, inovatif ürünler sunmaya hazırlanmaktadır.





Ayrıca çalışmalarımız bilime katkı sunacak düzeye de ulaşmıştır. 10 Temmuz 2014 itibariyle de 2007-2010 yıllarında Tübitak tarafından desteklenen kıl tela proje çıktılarından türetilen "Utilization of Waste Yarns in Hair Interlining Industry" isimli çalışmamız SCI Expanded (Bilimsel Uluslararası Yayın) kategorisinde yer alan hakemli, merkezi ABD Philadelphia kentinde olan Journal of Natural Fibers dergisinin 2014 yılı 4. sayısında yayınlanmış bulunuyor. Bu dergi 2014 yılı itibariyle dünya çapındaki Tekstil bilim dergileri sıralamasında onuncu, doğal lifler alanında birinci sırada bir dergi olma niteliğini taşımaktadır. 


Firmamızın bu başarısı ve proje geçmiş bilim çevrelerinin de ilgisini çekmiştir. Bu bağlamda firmamızın projelerden sorumlusu ve proje yöneticisi personeli Abdullah TELLİ, Kastamonu Üniversitesi tarafından KOBİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ kapsamında çalışmalarımız hakkında bilgilendirmek ve girişimcilik üzerine KOSGEB yetkilileri ile birlikte panele  davet edilmiştir. Bu vesileyle gençlerle tatlı bir sohbet gerçekleştirilmiştir. Bizlere verilen güveni boşa çıkarmamaya çalıştığımız etkinlik için bizi davet etme inceliği gösteren sayın KOSGEB yetkileri, değerli hocalarımız ve sayın öğretim üyelerine misafirperverlikleri için teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.


Kastamonu Üniversitesi'nde gerçekleştirilen etkinlik bölgesel gazetelerde aşağıdaki şekilde kendine yer bulmuştur:

Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonun'da düzenlenen KOBİ haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen panele Dört Murat Tekstil Ltd. Şti. yöneticilerinden Abdullah Telli de konuşmacı olarak katıldı. İl genelindeki girişimcileri ve iş adamlarını temsilen yaptığı konuşmada girişimcilerin karşılaştığı sorunları dile getiren Abdullah Telli üniversiteli gençlerin girişimciliğe özendirilmesi konusundaki fikirlerini dile getirirken özellikle ilçemizde çok önemli girişimci ve iş adamlarının yetiştiğini tüm olumsuz şartlara rağmen Tosya'da çok önemli yatırımların başarıldığına dikkat çekerek Tosya'yı örnek gösterdi.

Gerçek girişimciyi "hayal kırıklığına uğramış olsa bile başka bir fikri ardından giderken ilk günkü heyecanından bir şey kaybetmeden aynı coşkuyu taşıyan kişidir" diye tanımlayan Telli, Tosyalı iş adamlarına daha fazla destek verilmesi gerektiğini çünkü Tosyalıların bu çoşkuyu taşıdıklarını söyledi.


Alttaki bağlantılardan;

--->Ana Sayfaya dönebilir,
--->Hakkımızda bilgi sahibi olabilir, 
--->Ürünlerimizi inceleyebilir,
--->Soru, görüş, öneri veya siparişleriniz için bizimle bağlantıya geçebilirsiniz.

ya da ilginizi çekebilir :)

Dört Murat Tekstil'den Uluslararası Bilimsel Makale
Kıl tela sektörüne getirdiği yeniliklerle öncü olan firmamız...