Dört Murat Tekstil'den Kastamonu Üniversitesi'nde konferans


Kıl tela üretiminde lider konumunu her geçen gün artırarak yoluna devam eden firmamız, kıl üretimi satış ve pazarlamada ürün ve hizmet liderliğini sürdürmektedir. Bunun yanı sıra bilim camiasında operasyonel liderlik olarak tanımlanan, proaktif yönünü de canlı tutmaktadır. Değişen ve gelişen teknolojiyi takip ederek makine parkını çağın gereklerine uygun tutan Dört Murat Tekstil, konusunda uzman çalışanlarımızla optimum ürün portföyüne ulaşmaya çalışmaktadır. Son yıllarda ise bu çalışmalarını, Türkiye'deki saygın bilim kuruluşlarına sunduğu projeleri hayata geçirerek ispatlamaktadır. Firmamız hayata geçirdiği projeleriyle sektördeki tartışılmaz öncü ve yenilikçi konumunu pekiştirmektedir. Dört Murat Tekstil, tarafsız hakemler ve izleyiciler tarafından incelenerek 2007-2010 yıllarında Tübitak, 2011-2013 yıllarında da Kosgeb tarafından desteklenen projelerinin haklı gururunu yaşamaktadır.

Firmamızın bu başarısı bilim çevrelerinin de ilgisini çekmiştir. Bu bağlamda firmamızın projelerden sorumlusu ve proje yöneticisi personeli Abdullah TELLİ, Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde ulaşılan başarılar hakkında bilgilendirmek ve girişimcilik üzerine konferans vermek üzere davet edilmiştir. Davete icabet edilerek yoğun bir katılımın olduğu konferansta gençlerle tatlı bir sohbet gerçekleştirilmiştir. Bizlere verilen güveni boşa çıkarmamaya çalıştığımız konferans için bizi davet etme inceliği gösteren değerli hocalarımız ve sayın öğretim üyelerine misafirperverlikleri için teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.


Kastamonu Üniversitesi web sayfasından konferans hakkında şu şekilde bir değerlendirme yapılmıştır:


Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde geleneksel olarak düzenlenen Çarşamba Günleri Konferansı bünyesinde 12.03.2104 saat 14:00’de düzenlenen konferansa KOSGEB İl Müdürü Nevzat EROL, Tosya’daki Dört Murat Tekstil Kıl Tela Üretim Tesisleri üst yöneticisi Sayın Abdullah TELLİ katıldı. Konferansta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleriyle İktisadi ve İdari Bilimler Eğitim Derneği Başkanı Suat YÜCEL de yer aldılar. Öğrencilerin büyük ilgiyle dinlediği konferansta Abdullah Telli Kıl Tela Üretimi gerçekleştirdikleri fabrikalarında kendilerini başarıya ulaştıran girişimcilik öyküsünü büyük bir içtenlikle anlattı. Konuşmasına ailesinin büyük bir özveriyle ayakta tutmaya çalıştığı işletmelerine destek sağlamak için çalışabileceği diğer iş alanlarını bir kenara bırakıp aile işini tercih ettiğini anlatarak başladı ve bu zorunluluğunda onun girişimcilik öyküsünün ilk adımı olduğunu söyledi. Girişimciliğin temelinde risk almanın önemini sık sık dile getiren Telli, sistematik çalışmanın ve insan kaynaklarının değerine de vurgu yaptı. Bu doğrultuda sistemli çalışmanın sonuçlarını ise KOSGEB’ ten aldıkları desteklerle daha fazla gördüklerini belirtti. Ailelerindeki en eski işletmeci dedesinin “Servet en büyük itibardır” sözünü iş hayatında aklında hep tuttuğunu ve babasından aldığı öğütlerle de işinin hep başında çalışarak işletmelerini sürdürülebilir kıldığını anlattı. Telli öğrencilerin girişimcilik ile ilgili sorularını da içtenlikle yanıtladı. 


Konferansta KOSGEB Başkanı ise KOSGEB’in girişimcilik fikirleri için verdiği desteklerin neler olduğunu ve öğrencilerin bu desteklerden nasıl yaralanabileceklerini anlattı. Öğrenciler sorularıyla iş hayatına nasıl adım atabileceklerine dair fikir edinmiş oldular. Konuşmaları sonrasında Sayın Telli ve Erol’a konferansa katılımları için teşekkür edilerek İktisadi ve İdari Bilimler Eğitim Derneği Başkanı tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.


Ayrıca Kastamonu Haber 37 gazetesi de ilgi çeken konferansa ilk sayfadan yer vermiştir.


Alttaki bağlantılardan;

--->Ana Sayfaya dönebilir,
--->Hakkımızda bilgi sahibi olabilir, 
--->Ürünlerimizi inceleyebilir,
--->Soru, görüş, öneri veya siparişleriniz için bizimle bağlantıya geçebilirsiniz.

ya da ilginizi çekebilir :)

Giyim kültürü ve modanın bir parçası kıl tela
Tela, giysilerde kaliteyi ama özellikle görünümü...